Archive for » februari 23rd, 2011«

Uppdatering

Glad i hågen bestämde jag mig för att uppdatera wp till senaste versionen 3.1.

Det har ju funkat utan problem tidigare.

Men icke. Helt plötsligt var min hemsida en tom vit sida!

Många fula ord tänkes. En del högt.

Efter att ha läst lite på wp´s forum bestämde jag mig för att installera manuellt, dvs via ftp:n. Det tog en stund. Typ 1300 filer.  Och klicka på ok för varje fil som skulle ersättas.

Men det funkade!

Nu har jag en uppgraderad blogg och hemsida som ser ut som den ska.

Om någon är intresserad menar jag =)

Det går runt

i huvudet på mig.

Jag har läst och läst och läst. I den här

Idéer och tankar om uppgiften eller ”case” som det heter, snurrar runt runt i hjärnvindlingarna. Men jag har svårt att få dem på pränt. Funderar på om jag bara ska tvinga att skriva och se om det kommer någon vart. Men jag har ju flera dagar på mig att göra ett utkast.

Nu har jag kopplat bort allt med att äta lite och se på oth. Vilket innebär att gråta lite. Oth har den effekten på mig. Jag är så lättpåverkad. Känslomänniska är bara förnamnet. Men eftersom jag har så lite kärlek och drama i mitt eget liv får jag ta del av det fiktiva;)

Jag är trots ensamheten tillfreds med att vara singel. När jag tittar tillbaka på vad som hänt under senaste halvåret inser jag att jag ändå har tur som slapp undan ( även om det gjorde  fruktansvärt ont)  en man som började ragga på mig innan det var slut med exet. Och som umgicks med exet när han var ihop med mig. Jag förtjänar bättre än sånt svek. Och man kan ju undra vad han hade i mitt liv att göra, om han ändå tänkte förlova sig med exet.

Jag har aldrig stött på maken till feghet.

Fast nu gör det inte ont i mig längre. Jag har kommit långt i min läkeprocess.

Nu laddar jag. Imorgon smäller det! Men jag tycker att nsb kan ändra tågtiderna. Finalen i sprint går när jag är på väg till Sponvika. Tur det finns radio i mobilen =)

Det ska bli så härligt att få umgås med bästisen i några dagar. Jag måste skriva på min inlämningsuppgift, men det blir ändå massor av tid att prata och umgås.

Samt se på vm. Skidåkning Tofflan. Du vet sån där sport!

Media gör allt för att trissa upp hatstämningen mellan Sverige och Norge. Jag blir så less på det. Självklart hejar jag på de svenska skidåkarna. Men jag unnar verkligen Marit Bjørgen att vinna. Det tror jag alla svenskar gör. Fast jag tycker att en del journalister och skidåkare skulle hålla truten. Både norska och svenska. Basta.

Nej vad sägs om att öppna word och skriva lite.

Lite kallt

Det är tvåsiffrigt minus ute. Då jag sover med öppet fönster är det lite kyligt i mitt rum. Men jag sitter under ett varmt täcke i sängen med laptopen i knät. Och det är myggfritt.

Positivt tänkande!

Det är så mycket elände i världen. Både den stora och den lilla världen. Jordbävning i New Zeeland. Uppror mot en galen envåldshärskare i Libyen. Det är blodigt och otäckt. Jag undrar om det kommer att gå väl i Libyen. Oinsatt som jag är, har jag ändå en känsla av att det inte kommer att få samma resultat som i Egypten. Khadaffi/Gadaffi är en psykopat och galning. Elen är svindyr. Det är några dagar kvar till lön och tomt i plånboken. I lokalmedia och på facebook debatteras det vilt om behörighet hos lärare och den verksamhet jag jobbar i dissas bara så där utan att man tagit reda på fakta. Man tror sig veta, eftersom det inte är bra i en annan del av verksamheten. Det är lite surt att det arbete jag gör svärtas ner.

Positivt tänkande!

Vad som händer i den stora världen har jag svårt att påverka.

Vad som sker i den lilla världen kan jag påverka.

Jag har världens bästa jobb.
Det är roligt, stimulerande och givande. Jag har, trots att jag inte är fullt formellt behörig, ändå ämnesbehörighet i mina teknikämnen och jag har läst över 200 högskolepoäng. Det talas lite föraktfullt om obehöriga lärare, som om man inte hade någon kompetens eller utbildning alls, men många av oss har bred utbildning och stor erfarenhet.

Även om det skramlar tomt på kontot har jag mat på bordet och tak över huvudet. Det finns många i vårt land som inte har någondera.

Är det kallt kan jag ta på mig mer kläder eller höja värmen.

Positivt tänkande!

Nu har sonen äntligen tagit hand om disken som stått i en vecka i diskhon. Jag har klarat att vänta ut honom =)
Nu kör vi enligt hans förslag: var och en diskar det h*n använt. Frågan är vem som ska diska kastruller och formar som använts för gemensamt bruk? Imorgon åker jag till Norge , så då får den unge mannen diska allt själv ändå =)

På dagens agenda står det studier.

Hemtenta i organisation och ledarskap.
I huvudet bor massor av tankar och idéer. Det gäller bara att formulera dem snyggt och väva ihop med frågeställningar och teorier.

Vad ska du göra idag?