Archive for » februari 13th, 2011«

Fler tankar

Helgen närmar sig sitt slut och det är dags att summera.

Lite sjuk. Ändrade planer. Vila. Ensam. Bok. Film. Webb-tv.

Jag behöver någon att dela mitt liv med.

Jag letar inte efter någon kärleksrelation. Herregud jag älskar fortfarande skitstöveln från Östergötland!
Fast jag jobbar hårt på att bli fri från de känslorna, men känslor är inte alltid så lätt att styra.

Jag vill ha någon att göra saker med. Gå på bio, se på teater, fika, ta promenader, ha goda samtal, dricka vin och fnissa, spela spel och dansa osv. Jag saknar en bästis i vardagen.

Vänner har en tendens att försvinna vid en separation. Det har jag bittert fått erfara. Mina nära vänner bor inte här. Så det blir ensamt. Jag saknar tjejkompisar här i stan helt enkelt.

Söndag är dagen för vemod. Så är det alltid.

I morgon är jag pigg, glad och positiv igen. Men just nu är det lite ensamt.

Tankar

Det finns så många som uttrycker sina kloka tankar och tycker till om stort och smått. En del är helt vanliga vardagsbloggare som jag och andra får betalt för att tycka.

Jag har också massa tankar och åsikter, men det är svårt att få dem på pränt. Mest för att jag är så självkritisk. Mitt språk duger inte och jag har svårt att få det att flöda snyggt och enkelt.

Så det blir mest vardagligt trams. Prat om tv, mat och hur dagen ser ut. Hur jag mår och vad jag känner. Men samtidigt är det det jag uppskattar hos andra. Att ta del av varandras vardag. Jag är  glad över att jag skrivit så länge. Och har inläggen kvar. Att kunna gå tillbaka och läsa vad jag gjorde och tänkte för 10 år sedan, för 5 år sedan , i somras.

Efit är ett underbart påhitt som jag har deltagit i sedan 2004. Det är genialiskt. Att fota en gång i timmen, under vardag som helg.  Där får man verkligen en bild av människors liv. Visst det är den bild jag väljer att förmedla, men det är ändå en bild av min verklighet.

I morgon är det dags igen. På jobbet har vi aktivitetsdag: kultur- och idrottsdag. Så det blir inte en vanlig skoldag. Alla hjärtans Dag är det också. Ett kommersiellt jippo om du frågar mig. Det tyckte jag även när jag levde i ett lyckligt förhållande, så det är inte en bitter singel som uttalar sig. Vi firar det genom att bjuda alla elever på en hjärtbakelse. Det räcker tycker jag.

Jag erkänner

Jag faller för söta pojkar och enkla melodier. Finlands bidrag till esc är i min smak.

Söndagssolsken

Dagen har börjat bra.

Sovmorgon, sol och frukost i sängen.

Mannheimer & Tengby så klart!

Det är såna saker som är livskvalitet.

Gårdagens tv-program som startade kl.20.00 är inte värd något längre inlägg.

Höjdpunkten i går var samtalet med 21-åring. Först värjde jag mig. Det var sent, jag ville sova. Men han kom hem glad och sällskapssjuk och ville umgås med sin mamma. Det var väl inte för mycket begärt.
Så vi pratade och såg på bilder. Han var ovanligt öppenhjärtig och det gjorde ont i mig när jag insåg hur illa han blev behandlad av sin andra förälder efter skilsmässan. Vilket ansvar som lades på en 12-årings axlar. Och jag förstod inte! För jag var inte där. När han sen mådde dåligt under flera år var jag den enda som aldrig försvann eller svek, enligt hans sätt att se på det. Jag har många fel och brister. Jag gör inte alltid rätt som förälder(det ska gudarna veta) men jag strävar alltid efter att finnas för mina barn. Jag sviker inte.

Mina barn är de viktigaste personer i mitt liv och jag älskar er mer än jag kan uttrycka.

Idag blir det en lätt söndag. Ingen planering för måndagens lektioner. Imorgon har vi Kultur-och aktivitetsdag. Det enda jag behöver fixa är skedar och servetter till <3-bakelserna. Fixa lite smått här och där och var spindeln i nätet. Aktiviteten jag har ansvar för sköts nämligen av eleverna själva. Ja , det är mina godingar så klart^^

Sen är det 4 dagar fullt ös med massor av jobb och på fredag halv 4 börjar min semester!

En hel vecka ledigt!

Även om jag inte kan styra när jag kan ha min semester, så är det ganska skönt att se fram emot denna ledighet nu. En hel oplanerad vecka. De senaste åren har jag åkt  med bästisen till Oslo, men hon full agenda numera, fast jag hoppas ändå att det finns plats för mig också. Annars får jag använda tiden till att plugga och vila.

Men först en hel härlig vecka på världens bästa jobb!

Henriette 7 år

Idag fyller Henriette 7 år.

Hon är en underbar tjej med stark vilja och en härligt kreativ begåvning. Jag är stolt över denna fantastiska tjej som har en stor plats i mitt hjärta. Jag skulle varit hos dig idag, men en dum förkylning satte stopp för det. Vi ses snart älskade Jette! Kram<3