Archive for » februari 17th, 2011«

Jag har inte

somnat än.
Torsdagar = antikrundan.
Ja, på tv alltså, inte att Trond går ett varv runt Babs =) Internt skämt

Såg tillsammans med finaste Tofflan. Hon i Uppsala. Jag i Vänersborg. Tänk var lite teknik kan göra.

Men jag fattar inte vad som har hänt med antikis????? Bara apfula kläder i orange!!!! Jag tror att Tofflan har ett finger med i spelet.  Hon har ju defekten att hon gillar orange.

För att inte tala om Knuttes hiskeliga kavaj!

Orange och gult är fult. Rutig kavajer i gult & grönt är fult. Snyggve såg ut som en borgarbracka i fjollig kotlettfrilla.

Dagens program var en trevlig historielektion. Och sakerna var fina. Om man bortser från älgen. Den var skitful. Tycker jag. Det står jag för.

Jobba i morgon. Marknadsföring. I stället för att ta ut min kompledighet, så blir det bara mer övertid. Som jag bara får ta ut i ledig tid = uppgifter blir inte gjorda. Kollegor blir sura på chefen som inte hinner med allt. Tänk så mycket lättare det hade varit att betala övertiden i pengar i s f ledig tid.

Idag ska jag lägga mig tidigt. Inte sitta uppe och uggla till ett som jag gjorde igår. Tänkt om dygnet hade ett par extra timmar på natten. När man behöver lite mer tid att sova.

Tröttmössa

Idag är jag verkligen trött.

Dagen har gått i ett. Full aktivitet, både kroppsligt och själsligt. Mycket att hålla reda, ringa, maila, skriva, prata, prata, prata…

Det är när jag slappnar av som jag  märker hur mycket jag har anspänt mig. Egentligen.

Att hela tiden vara alert. Flexibel. Lösa problem. Samarbeta.

Samtidigt är det det roligaste jobb man kan ha.

Att umgås med ungdomar varje dag och lyssna på dem är ett privilegium.

Ett av de ord jag tar med mig från samtalen idag( med elever jag vanligtvis inte har) är respekt.

Det är viktigt att man bemöter varandra med respekt. Men många ungdomar möter vuxna som förväntar sig att ungdomarna ska bemöta dem med respekt, men agerar inte likadant tillbaka. Såna människor ska inte jobba med barn och ungdomar tycker jag. Det spelar ingen roll hur behöriga de är. Man kränker inte barn och ungdomar bara för att man är i en maktposition.

Mina godingar i Te2 visade mig en extremt rolig film på youtube idag. Jag skrattade så högt att en kollega var tvungen att titta in i klassrummet för att se vad jag skrattade åt =)

Fröken Inna är en ganska lättroad flicka som ni ser:

Lite vitt

har det fallit i natt. Men bara ett fint lager av puder. I fall någon skulle undra.

Idag har jag haft sovmorgon Äntligen!

Klockan ringde 7.15. Men då var jag vaken sedan länge. Hjärnan har hållit mig vaken. Det är så typiskt när jag har mycket att göra, lägger mig sent och har ett framträdande på agendan.

För att stå och sälja in den verksamhet jag sysslar med till tveksamma kunder är ju en typ av framträdande. Jag tror dock att det bästa är att bara vara mitt vanliga jag: glad och positiv =) Och jag har den bästa marknadsföringsstrategin: nöjda elever^^

För övrigt är jag klädd i svart och turkos, lite chict dekorerad med katthår. Katthår är det nya svarta.