Archive for » februari 22nd, 2011«

Det klokaste jag läst idag

Ketchupmamman aka Karin är klockren.

Läs!!!!!!

Vad heter han?

Är det någon som vet vad gubbjäveln heter egentligen?

Ni vet han som får Hitler att verka snäll.

När jag gick i skolan på stenåldern fick man lära sig att han hette Khadaffi.

Nu skriver media Gadaffi.

Vad heter han som verkar påtänd och krampaktigt håller i sitt gevär?

Skolarbete

Jag är inte bara student, jag är skolfröken också.

Inte bara för mina elever, utan för mina egna barn ibland.

Som en god förälder hjälper man sina barn med skolarbetet, eller hur?

Min avkomma har alla olika sätt att be om hjälp.

Barn 1
Stressad talar barn 1 om för mig att h*n behöver hjälp, oftast meddelas detta sent på kvällen: jag måste lämna in ett arbete i morgon och jag hinner inte kan du hjälpa mig? -Ja -bra då gör du denna bokredovisningen åt mig. Du har ju ändå läst boken och det har jag inte hunnit. Suckande sätter jag mig och gör uppgiften.

Barn 2
Barn 2 tar kontakt över nätet och ber om hjälp att hitta material till sin uppgift eller ber om respons på sitt arbete som h*n skrivit.
Jag agerar bollplank och gör mitt bästa för att vara konstruktiv.

Barn 3
Barn 3 säger: jag behöver låna din dator för att göra skolarbete. Jag har inte det programmet installerat på min dator. Du måste hjälpa mig också. Vi bestämmer en tid och sedan är jag fröken som instruerar h*n genom de olika uppgifterna. H*n lyssnar uppmärksamt och jag är lugn och pedagogisk.

Vem som är vem kan du ju fundera på =)

Hur många har gjort sina barns inlämningsuppgifter?
Jag vågar erkänna. Minns när jag hjälpte till med en uppgift i religion i nian. Jag ansträngde mig för att inte verka vuxen i språket och avkomman, som inte orkade skriva om till egna ord, fick vg på uppgiften med anmärkning på att språket var för barnsligt.

Numera är det sällan någon vill ha hjälp. De sköter sig själva, men det är roligt när de vill ha hjälp och faktiskt låter mig dela med mig av min kunskap.

På chefskurs med Kafka

Läs den här artikeln!

Mycket intressant.

ps.

Har jag sagt att jag läser organisation och ledarskap?

Tankar över en kopp kaffe

Dagen började  i gryningen. Jag vaknade, somnade om, vaknade, somnade om och vaknade i dagsljus. Fick lite panik. Kan ju inte sova bort hela dagen! Men klockan var bara 8.

På agendan står plugga, plugga, plugga.

Jag läser ju två kurser. Den ena har jag valt själv av eget intresse och den andra har jag bara blivit pålagd av jobbet (jag har sagt ja till den) och känner en viss press, eftersom jag redan har betyg i kursen och således måste läsa upp min 4:a till ett mvg.

Bloggen är min ventil där jag luftar mina tankar och känslor. Jag har skrivit dagbok sedan jag var 13. Känslomänniska är bara förnamnet. I dag, i det offentliga rummet, får jag tänka mig för lite mer, avkoda namn och händelser ibland. Inte lämna ut någon annan än mig själv.
En av de bästa sakerna med bloggen är alla vänner jag fått. Vänner som bekräftar mig och således stärker min självkänsla. Vänner som tröstar och peppar, retas och skojar, ger respons och säger till om jag tänker helt galet.

Just detta att få ärlig respons av människor som inte bara stryker medhårs är utvecklande. Om jag var omgiven av ja-sägare skulle det inte hända mycket inombords, eller hur?

Som människa består jag av både förnuft och känsla. Mitt inlägg igår om obehöriga skrevs av känslodelen. Min förnuftsdel håller med de goda herrarna i deras ord om krav på behörighet. Men känslodelen av mig reagerade på tonen i debatten.  Så jag kände mig personligt träffad, även om jag vet att det absolut inte var deras intention.

Jag är lyckligt lottad (eller för ointressant) som har sluppit webbtroll, stalkers och elaka kommentarer. Men jag har vänner som drabbats. Vänner som inte sticker ut hakan mer än vad jag gör. vänner som känner sig så illa berörda att de slutar blogga pg a elakheter.

Det suger om du frågar mig!

Man kan tycka olika. Man kan argumentera hit och dit. Men man kan vara saklig och hålla en god ton. Vi är väl för farao vuxna människor!

Nu är kaffekoppen tom och fröken ska bli elev. Idag är det buddhismen som står på agendan.