Archive for » februari 24th, 2011«

Till Tofflan

Jag vet att du sitter och tittar på antikrundan just nu (dregla lite över Snyggve åt mig) men det kan vara värt att intressera dig för sport!

Kolla vilka mössor det finns på vm i Oslo!

I Tofflans favoritfärg =)

Helt matt

Jag är helt matt.

Har kämpat hårt och är helt slut.

Det tar på krafterna att heja på sina favoriter.  Speciellt när man är i ”fiendeland”

GULD till Marcus Hellner!

Brons till Emil Jönsson.

Sen vann den helt fantastiska makalösa Marit Björgen. Grattis!

Skidåkning så klart!

Vill du ha ett referat Tofflan?

olika villkor

Kommunala skolor och fristående skolor konkurrerar om eleverna på olika villkor.

Fristående skolor lyder inte under skollagen på samma sätt som kommunala skolor, som har långt högre krav på exempelvis stödverksamhet, skolbibliotek och hälsa.

Kommunala skolor har full insyn i sin verksamhet och dokument är offentlig handling, medan fristående skolor lyder under aktielagstiftningen, varvid deras handlingar är slutna dokument utan insyn.

Är det att verka på lika villkor?

Många fristående skolor har kritiserats för sin undermåliga verksamhet. Kräv återbetalning av skattemedel. Kommunala skolor som kritiseras beläggs med vite om de inte vidtar de åtgärder de ålagts. Ställ samma villkor på fristående skolor.

Var tog den likvärdiga svenska skolan vägen?
Man ska inte kunna profitera på utbildning.

Fristående skolor som drivs av pedagogiska skäl = Ja. Fristående skolor som drivs av vinstintressen = Nej.

God morgon

Tung i huvudet idag.

Fast då vet jag ju att jag har ett.

Har drömt rörigt i natt igen.

Stod ute på min balkong och skulle äntligen städa där.

Håller på och helt plötsligt är mitt vardagsrum fullt av folk som ropar till mig och pekar. När jag vänder mig om ser jag att balkongräcket har lossnat och när jag tar i det släpper det helt och balkongen är helt utan räcke. På tredje våningen.
Jag släpper in mina gäster, tydligen är det nyårsafton och en kompis från förr har spontant dykt upp med en bunt ungar. Sätter på kaffe och funderar på vad jag ska bjuda dem på. Upptäcker att kylskåpet är fullt av räkmackor som jag fått av någon tidigare, men vännen från förr kan inte äta räkmacka p g a ont i knät. Då säger min son att vi har ju bullar i frysen. Och det hade vi! En stor påse.
Kommer på att jag måste ringa hyresvärden och få balkongräcket fixat. Går ner i trappuppgången för att se vilket nummer jag ska ringa på helgen. Men de har tagit bort alla tavlor med information och telefonnummer. Jag letar och letar, men ingenstans finns något telefonnummer till vaktmästare eller jour. Däremot arga lappar om vem som glömt tvättmedel i tvättstugan och listor över vilka som är bäst på att städa. Sen hittade jag en stor lapp där jag ombedes gå till ett kontor. I Ed*
Jag går till slut upp utan att ha hittat något nummer att ringa. Mina gäster väntar och väntar på att kaffet ska bli klart. På bänkarna står fina fiskgratänger som jag lagat, men som jag glömt att ställa in i kylskåpet, så de vågar man inte äta. Min sista tanke innan jag vaknade var att nu måste jag göra fiskgratäng på köpekrabba. Jag har ju ingen riktigt kvar i frysen!

Hur ska man tolka en sån dröm?

Så nu är jag vaken. Klockan är strax efter 8. Katterna har försökt att få upp mig ganska länge. Så jag tassade upp och gav dem vatten och mat. Nu väntar jag på kaffet.

Hoppas att kaffet ska få huvudet piggare. Jag avskyr förkylningar som velar fram och tillbaka. Min har velat i över 3 veckor.

Försvinn säger jag bara!

Efter lunch tar jag min väska och åker. Åker till mitt andra hem och min andra familj.

Jag längtar.

 

* Ed ligger i norra Dalsland drygt 8 mil härifrån.